Resultatene var overbevisende nok til å validere Einsteins

Posted in: Uncategorized- Feb 11, 2014 Comments Off on Resultatene var overbevisende nok til å validere Einsteins

Einstein s Universe Slår 100

canada goose For hundre år siden presenterte en 36 år gammel Albert Einstein den komplette formuleringen av General Theory of Relativity til Prussian Academy of Sciences. Over hele verden, vil hendelser og konferanser feire hva som vurderes, i Toronto uten hyperbole, den vakreste av fysiske teorier, gifte matematikk med fysiske konsepter på dype meningsfulle og elegante måter. Noen anser det som den høyeste intellektuelle prestasjonen i historien. canada goose

canada goose victoria parka Uansett hva du gjør, er det ubestridelig at Einsteins teori er et fantastisk eksempel på kraften til den menneskelige fantasi, da den forsøker å dechifrere naturens mest skjulte hemmeligheter: Velkommen til universet av buede rom, svarte hull, Big Bang, ormhull og til og med flere universer. canada goose victoria parka

canada goose outlet Først, hvorfor ‘generell’? Det skiller det fra Einstein ‘s ‘spesielle’ relativitetsteori, foreslått i 1905, som fokuserte på bevegelser med konstante hastigheter. Canada Goose Outlet Paypal Special Canada Goose Coats UK Teori revolusjonerte, tid og materie. Einstein viste at vår oppfatning av virkeligheten er myopisk, forvrengt på grunn av vår tretthet, kan vi oppleve bevegelser med hastigheter nær lysets hastighet (186 000 miles per sekund), vi ville se gjenstander som krymper i retning av deres bevegelse, klokkene bremser ned og massene øker med fart. Disse rare effektene er rundt oss, men canada goose outlet umerkelig for hastighetene vi er vant til. (Tenk på dette: Hvis du blinker øyet, går lyset rundt 7 1/2 ganger rundt Jord.) De blir rutinemessig observert i høy energi fysikk, hvor subatomiske partikler kolliderer med hastigheter nær lysets hastighet. Selv en GPS korrigerer for relativistiske effekter: Satellittene som gir oss tjenesten mov e rask nok i sine baner for å rettferdiggjøre den lille korreksjonen for forbedret nøyaktighet. (De bruker også generelle relativistiske effekter på grunn av jordens bøyning av plass rundt den.) canada goose outlet

canada goose jakke Einstein visste at den spesielle teorien ikke var det siste ordet. Når alt kommer til alt, beveger objekter seg ikke i konstant hastighet i rette linjer, men akselererer og vri hjørnene. Hans generelle teori ble utformet for å inkludere alle de unike bevegelsene. Til overraskelse, og i et øyeblikk av spektakulær intuisjon, innså Einstein at teori som inkluderer akselerert bevegelse må også være en tyngdeorientering. Hvorfor? Fordi akselerert bevegelse kan etterligne tyngdekraften og omvendt. Vi vet dette fra å kaste raske heiser. Når du begynner å gå opp, føler du tyngre. hvordan kunne det være? Du fikk ikke tapt vekt ved å gå inn i heisen! Den akselererte bevegelsen oppover virker akkurat som tyngdekraften, som om jorden plutselig ble mer massiv. Omvendt, når heisen går ned fort, føler du deg lettere. Hvis det bare falt ned, ville du flyte i midten av luften, uten noen følelse av vekt. canada goose jakke

canada goose norge Denne vektløsheten er forresten det som astronautene føler når de er i bane. Det er ikke fravær av tyngdekraften som gjør at de flyter, de faller effektivt ned når de omkranser jorden. Den sirkulære bane er et produkt av jordens tyngdekraft som drar dem nedover og tangensial bevegelse med konstant fart som holder dem i bevegelse rundt. canada goose norge

canada goose dame Einstein kjempet for å få sin teori riktig; matematikken var veldig vanskelig. På den tiden var gravitasjonsteorien på grunn av Isaac Newton, som skjønte at tyngdekraften kunne beskrives som https://www.canada-goose-jakker.com en kraft som falt med kvadratet av avstanden. Newton antok tyngdekraften var øyeblikkelig, og at det handlet, kjøpte Canada på tvers av rommet som et spøkelse. Selv om det var mystisk, fungerte teorien veldig bra, for målsetninger. Einstein foreslo noe helt annet. I stedet for en handling på avstand var tyngdekraften på grunn av krumningen av rommet rundt et objekt: Jo mer massiv gjenstanden, jo mer buede rommet rundt. Det er som når du sitter på en madrass: Madrassen blir deformert, og det blir mer deformert, jo tyngre du er. Hvis du nå kan plassere madrassen ( du må legge til en ekstra dimensjon, da overflaten av madrassen er todimensjonal og vi lever i tre dimensjoner) du ser hva Einstein forestilte. canada goose dame

canada goose victoria Plassen ble elastisk, formbar det reagerte på fordelingen av saken i den. Omvendt ville en gjenstand som beveger seg i et buet rom, ha sin banebrytende bane avvik fra en rett linje. Som fysikeren John Wheeler quipped, ‘Mass forteller plass hvordan man kan bøye og plass forteller saken hvordan man beveger seg.’ canada goose victoria

canada goose jakker dame Å være fysiker, visste Einstein at hans ville ide bare ville bli tatt alvorlig hvis han kunne levere ekte verdens eksempler der de nye effektene kunne bli verifisert. Testbarhet, kjernen i fysiske fag! Han foreslo tre tester av sin nye teori. Den ene var en rettelse til kvikksølv av kvikksølv, som precessed mystisk rundt solen som en wobbling topp. Newtonian teori kunne ikke få tallene riktig, men Einstein, ved å bruke ideen om at Merkur følte at kransen i rommet rundt solen var bra. En annen effekt var bøyning av stjernelys når det passerte nær solen. I 1919 satte astronomer seg mot den vestlige kysten av Afrika og til byen Sobral Canada, for å måle avviket fra lyset fra stjerner under en solformørkelse. (På den måten kunne de sammenligne de to situasjonene med solen i nærheten, og langt fra stjernelysets sti). Resultatene var overbevisende nok til å validere Einsteins teori. Newtons teori var en tilnærming som var gyldig for svak tyngdekraften. I den nye tyngdeorienteringen reagerer formen på rom og tidsstrømmen på massedistribusjonen i universet. canada goose jakker dame

canada goose jakke dame Innen uker etter kunngjøringen av formørkelsen ble Einstein blitt en superstjerne. Den 7. november 1919 våknet londonere til dramatiske overskrifter fra Times: ‘Revolusjon i vitenskap. Ny teori av universet. Newtonske ideer omvervet.’ På samme måte rapporterte The New York Times tre dager senere: ‘Lights All Askew in the Heavens, Menn av Science More eller Less Agog over Resultater av Eclipse Observations.’ Einstein Canada Goose Parka UK Theory Triumphs. Stjerner ikke hvor de syntes eller var beregnet å være, men ingen trenger bekymring. ‘ ‘Bekymringen’ her refererer antagelig til frykten for at stjernene skulle falle på hodet. Faktisk er det ikke nødvendig å bekymre seg for det. Tidsmagasinet ville velge Einstein ‘Person av århundret.’ canada goose jakke dame

canada goose trillium Kanskje den største leksjonen fra Einstein og hans relativitetsteorier er at virkeligheten ikke er hva det virker. Det vi oppfatter som ekte er en forvrengning, en kognitiv fabrikasjon på grunn av hvordan hjernen vår tar i verden rundt og i oss. Vitenskapen utvider vår visjon om virkeligheten og avslører hva som ofte ser ut til å være rart og uforutsette sammenhenger og muligheter. Når vi fortsetter vår kamp for å forstå naturen og dens mysterier, er det godt å huske Einsteins utødelige ord: ‘Hva jeg ser i naturen er en fantastisk struktur som vi kan forstå bare svært ufullkommen, ottawa og det må fylle en tenkende person med en følelse av ydmykhet. ‘ canada goose trillium.

Comments are closed.